De Happy Day planner

Planning & Prioriteren

Al lang geleden was ik verslingerd aan to-do-lijstjes. Bij het huiswerk maken en later bij mijn verschillende werkplekken als assistent kwam het erg goed van pas. En nog steeds gebruik ik to-do-lijstjes zowel privé als zakelijk. Het houd mijn hoofd namelijk leeg en het is een fijn gevoel als ik weer een actie kan weg strepen. Haha!

Ik gebruik lijstjes voor de vakantie, voor de wekelijkse boodschappen, weekmenu’s en natuurlijk voor mijn werk. Ik heb in mijn werk al verschillende methodes gebruikt. Ik begon met zo’n blauw rechthoekig smal boekje: hèt things-to-do boekje die je waarschijnlijk in elke kantoorgroothandel nog wel kunt kopen. Later ging ik over op het digitale takenlijstje, zowel in Outlook als in Google Drive. Dit doe ik nog steeds veel.

Maar als ik echt een drukke dag voor de boeg heb, vul ik graag – gewoon met pen – deze Be Happy Today dagplanner in. De avond ervoor vul ik het in, zodat ik goed voorbereid de dag in ga. Deze planning helpt me om ook even stil te staan bij de rustmomenten, ook al wordt die dag erg druk. Dat geeft me dan even lucht en een blij gevoel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *