Een gezonde balans tussen werken en privé

Balans in je werk

Een goede balans tussen werk en privé is altijd een uitdaging voor mij geweest. Sinds een aantal jaren heb ik al de mogelijkheid om vanuit huis in te loggen op het email-account voor het werk, evenals de gezamenlijke werkschijf (G-schijf of Drive).

Eerder was er een token voor nodig. Met de komst van Google Drive  en het werken in de Cloud, hoeft dat bij heel veel bedrijven en organisaties niet meer en kun je overal – zelfs op het terras – inloggen in je werkaccount.

Zeker sinds de komst van de smartphone, ben ik er best gevoelig voor om mijn werk-email te checken in mijn privétijd. In de vakanties probeer ik mij te houden aan de tips om “geen (of zo min mogelijk) emails te checken tijdens je vakantie”. Maar in een verloren moment kan ik nog weleens voor de bijl gaan om een email direct te beantwoorden. En elke keer merk ik weer dat ik bij beide activiteiten (email en de privésituatie) er maar half bij ben en niet compleet geniet van mijn privétijd en tegelijkertijd moet opletten dat ik geen fouten maak tijdens het beantwoorden van de email.

Inmiddels heb ik de balans tussen werk en privé wel beter gevonden en raak ik niet meer oververmoeid van al die ballen omhoog houden (vooral in mijn hoofd). Vind hier een gratis stappenplan als jij wat hulp kunt gebruiken bij het vinden van die balans. Op het eerste blad staan de stappen beschreven en het tweede blad is een werkblad om voor jezelf uit werken.

Houd je hoofd koel en maak er een mooie balans van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *